Závan štěstí a klidu

Závan štěstí a klidu

V čem je kouzlo inhalační tyčinky HAPPY?

Inhalační tyčinka Aomu HAPPY vám pomůže najít chvilku pro sebe a uklidnit rozjitřenou mysl ve chvílích nepohody, nervozity, strachu nebo stresu. Obsahuje hned několik esenciálních olejů s vysokou účinností: bergamot, pomeranč sladký, geránium, lípa, jasmín, Neroli, benzoe, ambrovník styrax.


Když Vám život dává neroli, inhalujte!

Esenciální olej Neroli je získáván pomocí extrakce z květů pomerančovníku hořkého (Citrus aurantium), jedná se o citrusovník s nepoživatelnými plody kvůli jejich tvrdosti a kyselosti. Z jedné tuny květů se získá přibližně litr éterického oleje, což odráží i jeho exkluzivitu.

Esenciální olej z neroli je známý svými povzbudivými a osvěžujícími vlastnostmi, které mohou přispět k zvýšení energie u člověka několika způsoby: Inhalace vůně neroli může stimulovat čichové receptory a přenášet signály do mozku, což vede k aktivaci částí mozku spojených s energií a bdělostí. Dále slouží jako emoční podpora, kdy pozitivní emoční stav může přispět k pocitu vitality a zvýšené energie. Neroli má také antidepresivní a antistresové účinky, které mohou pomoci překonat pocit únavy a apatie, což vede k větší vitalitě a energii.

 

Geranium - květinové štěstí

Esenciální olej z gerania je získáván destilací z nadzemní části rostliny Pelargonium graveolens egyptského původu. Mimo své léčivé účinky je také velice oblíbený svou příjemnou květinovou vůní, která vás při inhalaci nadchne.

 

Vše v jednom s bergamotem

Esenciální olej z bergamotu má velké množství léčivých účinků a skvěle ladí s ostatními aromaty do tyčinky HAPPY - inhalace esenciálního oleje z bergamotu je účinná při zmírnění bolesti, srdečního tepu a dýchací frekvence. Jedná se o skvělý olej pro nervové napětí, podrážděnost a deprese, snižuje úzkost a premenstruační bolesti a napětí.

Slunce v lahvičce jménem jasmín 

Esenciální olej z jasmínu, známý jako „král květin“, je ceněn pro své příznivé účinky na lidskou psychiku. Uklidňuje a snižuje stres a napětí, také pomáhá při bolestech hlavy a migrénách. Má mírné afrodiziakální vlastnosti a také účinkuje protizánětlivě a jako analgetikum. Esenciální olej se získává destilací nebo extrakcí z květů stálezeleného keře, který dorůstá až do výšky 6 metrů a má své domovské oblasti v severní Africe, východní Indii, jižní Francii a Turecku.


Lípa srdčitá se srdcem na dlani

Lipový květ a esenciální olej z něj je tradičně využíván k uklidnění dýchacích cest a zmírnění příznaků nachlazení; má antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti. Na psychiku působí jako zklidňující a relaxační prostředek, poskytuje úlevu při stresu a přepracovanosti.

Více o vědeckých studiích a pozitivních účincích aromaterapie na úzkost najdete v sekci věda

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.