AOMU tip: Jak přežít horké letní dny?

AOMU tip: Jak přežít horké letní dny?

Horké dny se neúprosně blíží, nezapomeňte se zchladit!

Horké dny mohou být náročné pro naši psychickou i fyzickou kondici. Vysoké teploty kladou zvýšené nároky na srdce a cévy, které musí pracovat více, aby ochladily tělo. Proto je koupání v letních dnech více než doporučováno. Voda totiž funguje jako přírodní klimatizace, která nám dává pocit úlevy a odpočinku.

Můžete se koupat u moře, v jezeře, v řece nebo dokonce i v bazénu. Koupaliště s dětmi mohou být vyčerpávající, ale oči musíte mít stále na stopkách. Pro jednoduché a rychlé doplnění energie a pozornosti můžete sáhnout po inhalační tyčince Energy, která se do plážové tašky vleze raz dva.

K vodě také nezapomeňte vzít rozprašovač vody na obličej, studenou láhev s vodou nebo osvěžující studený čaj z máty či meduňky, kšiltovku nebo klobouk a deku na lenošení ve stínu. A pokud nevíte kam k vodě, tento seznam od Kudy z nudy vám zaručeně poradí.

     

AOMU tip: 

Anet doporučuje vyzkoušet Slovinsko, kde se dá spojit obojí - koupání v jezerech i výlety do hor. Například Jezero Bled a Bohinj a Triglavský park. 

Adél ráda chodí na procházky do Stromovky. Když má ale víc času, před sluncem se schovává v Krčském lese nebo u Hostivařské přehrady. Také doporučuje navštívit Šumavu, kde je úžasná příroda a možnost jet na výlet na Černé jezero nebo Špičák.

Kačka nedá dopustit na osvěžení ve vodě, nejradši navštěvuje Jezero Lhota a Mostecké jezero. Dále doporučuje procházku v Krušných horách - Ježíškova cesta na Božím Daru nebo procházka na Svatošské skály z Karlových Varů.

 

Místo vody do hor?

Pokud nepatříte mezi fanoušky vody, dalším skvělým místem kde přečkat horké dny jsou hory. Ať už jedete do hor za odpočinkem nebo turistikou, neměli byste opominout krásy České a Slovenské přírody. Vydejte se do Krkonoš, Beskyd, Jizerských hor nebo Českého Švýcarska, kde se kromě nádherných výhledů dočkáte i stínu a příjemnějších teplot. Pokud byste raději na Slovensko, tak mimo známých Vysokých a Nízkých Tater doporučujeme Slovenský ráj a Malou Fatru. 

Ať už vyrazíte kamkoliv, čeká vás nádherná příroda, spousta zážitků a chládek. Nezapomeňte si přibalit dobrou náladu, pevné boty, tatranku a inhalační tyčinku Energy na neustálý přísun energie! 

 

AOMU tip:

Adéla si zamilovala pohoří Malá Fatra na Slovensku. Poblíž nádherných turistických stezek na Velký Rozsutec nebo Velký Kriváň se nachází roztomilé kempy na klidné letní stanování.

Zdeňka ujíždí před horkem s rodinou do hor. Doporučuje několik kouzelných míst v Krkonoších: Údolí Bílého Labe, Obří důl nebo třeba mohutné údolí mezi Pecí pod Sněžkou a úpatím Sněžky. Pokud ale nemá možnost opustit Prahu, tak si Krkonoše nahrazuje ve Stromovce nebo Vojanových sadech na Malé Straně.

      

      

 

K létu patří hlavně zábava!

Léto nepřináší jen pot, ale hlavně možnost být venku. Sezóna pikniků v parku, letních kin, koncertů a festivalů je opět tady! 

Usnout ve stanu na festivalu nebo v kempu může být občas příliš náročné, o kvalitním spánku ve spacáku ani nemluvě. Tyčinka Sleep sice nepřehluší hudbu, která doléhá až k vašemu stanu, ale dopomůže k snadnějšímu usínání a kvalitnějšímu spánku, který se bude další den hodit.

 

AOMU tip:

Dan rád navštěvuje Kunratický les, je to jeho oblíbené místo na procházky v přírodě. Dál také doporučuje omrknout Healing festival ve Světlé nad Sázavou nebo pro hudební fanoušky festival Grape na letišti Trenčín.



Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.