Klara Yoga zkoušela inhalační tyčinky AOMU!

Klara Yoga zkoušela inhalační tyčinky AOMU!

Její nejoblíbenější tyčinkou ze svaté trojice tyčinek SLEEP, ENERGY a HAPPY, je tyčinka SLEEP. “Byla jsem k tomu nejdřív skeptická, ale hrozně dobře se mi po používání spalo. Byla jsem překvapená, jak mi všechny tyčinky hezky voní, a že mi na vůních nic nevadí.”

           

 

Jak rychle tyčinky na Kláru zapůsobili?

“No vlastně hned poprvý jak jsem je vyzkoušela. Tím, že jsem tomu ze začátku úplně nevěřila, chtěla jsem je pořádně vyzkoušet a hned jsem z toho měla super feeling.“

Pro nejlepší účinky používejte tyčinku denně alespoň 14 dnů.  U některých tyčinek se účinek může dostavit už po jednom nadechnutí. Chcete-li inhalovat déle, po 2 až 5 minutách si dejte přestávku.

 

Rituál jako forma sebelásky a selfcare

Každodenní rituály mohou zlepšit duševní, fyzické i emocionální zdraví a přispět k celkovému pocitu pohody a spokojenosti. Mezi své rituály můžete zařadit meditaci, cvičení, čtení, aromaterapii, ale také pravidelné stravování a hydrataci.

Každodenní rituály poskytují strukturu a pocit kontroly nad vlastním životem. Plnění rituálů a dosahování cílů může posílit sebedůvěru a sebeúctu a mohou přinést pocit účelu a smysluplnosti do každodenního života.

Někdy děláme rituály a ani o tom nevíme. “No já vlastně nejsem moc na rituály, takže pokud něco funguje, tak to prostě dělám. Mám tyčinky na jednom místě a když jdu spát, tak jednoduše vezmu tyčinku SLEEP. Když se cítím unavená, tak sáhnu po tyčince ENERGY. Takže vlastně rituál nemám, ale jsou na jednom místě, vím kde jsou a když je potřebuju, tak je mám hned po ruce.” říká Klára, která sice rituálům neholduje, ale selfcare pro ni není nic nového.

 

              

Jak Klára přišla o svou tyčinku

S létem přichází cestování se kterým se bohužel pojí i stres z létání letadlem, ospalost z jetlagu nebo vyčerpávající výlety v horku. Klára ovšem cestuje po nádherných místech celoročně, bere si s sebou tyčinky AOMU?

“Rozhodně! Já jsem všechny tyčinky brala s sebou na svou poslední cestu na Bali. Dokonce když moje kamarádky, co tam jely se mnou, tyčinky viděly, tak je to velmi zujalo. Jedna z nich má velký problém se spaním a svou tyčinku SLEEP jsem až do konce dovolené neviděla.” říká s pobavením Klára. 

“Tyčinky jsou skladný, všude se vejdou, nepípají v zavazadle a jsou super lehký, takže na cesty ideální.”

 

           

 

S sebou jogamatku a vůně

“Každý esenciální olej nebo každá vůně navozuje určitou atmosféru nebo pocit, který jste zažili, když jste vůni poprvé cítili.” Pokud někdo cvičí jógu a chce pocit relaxace a spojení s myslí prohloubit, Klára doporučuje vyzkoušet relaxační oleje, levanduli a vlastně jakoukoliv vůni, kterou má spojenou s příjemným a relaxačním pocitem. Tyčinka HAPPY je na jógu jako dělaná, obsahuje mimo jiné olej z bergamotu, který je účinný proti nervovému napětí a zpomaluje vysoký srdeční tep.

 

“Tělo a mysl je spojená - to víme všichni. A je super jak aromaterapie tohle dokáže podpořit.”

Jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji používaných esenciálních olejů na světě je ten získávaný z levandule. Levandule má uklidňující účinky při stresu a depresi, zmírňuje bolesti hlavy, menstruační bolesti a dýchací potíže. Snižuje krevní tlak, urychluje hojení a má analgetické, protizánětlivé, antiseptické, sedativní a stimulační vlastnosti. Četné studie potvrzují účinnost inhalace levandulového oleje při potlačování nespavosti. Olej má všestranné blahodárné účinky a je považován za špičku v oboru esenciálních olejů pro zlepšení spánku.

“Asi nemám úplně jeden specifický nejoblíbenější esenciální olej. Záleží hodně na situaci, ale určitě nedám dopustit na levanduli a vůni palo santo, kterou mám velmi spojenou s jógou a s cestami na Bali.”

             

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.